کتاب: آموزش مهارت‌های ارتباط زناشویی (حرف زدن و گوش دادن به همديگر)

کتاب: آموزش مهارت‌های ارتباط زناشویی (حرف زدن و گوش دادن به همديگر)

کتاب: آموزش مهارت‌هاي ارتباط زناشويي (حرف زدن و گوش دادن به همديگر)

نویسنده: شراد میلر – فیلیپس میلر- الام . ونانالی

مترجم: فرشاد بهاری

ناشر: انتشارات رشد

در کتاب حاضر سعی شده است، بحث مهارت های ارتباطی و کلامی بین زوجین ارتقاء داده شود و مهارتهایی برای حرف زدن و گوش دادن به همدیگر ارائه گردد.

اين کتاب به كندوكاو، آموزش و تمرين مهارت‌هاي خوب سخن گفتن و شنوندة خوبي بودن- كه از جمله مهارت‌هايي است كه در استحكام و بقاي رابطة زناشويي نقش دارند- مي‌پردازد. در آموزش مهارت‌هاي ارتباط زناشويي كه به عنوان كتابِ كار، در آموزش و درمان زوج‌ها به كار برده مي‌شود، هم گوينده و هم مخاطب، با بهره‌گيري از تمثيل گلبرگ‌ها، جايگاه و معناي ضمني ديدگاه خويش را مشخص مي‌سازد. مطالعه و انجام تكاليفي كه در كتاب آمده، به بهبود مهارت‌هاي ارتباطي در زناشويي كمك مي‌كند.

هنر برقراری ارتباط ریشه در وجود آدمی دارد. ارتباطی که دارای دو مؤلفه به نام های نگرش و رفتار هست. نگرش ریشه در باورها، احساسات و قصد افراد دارد و از طرفی رفتارها بازتاب و واکنشی از تلقی های زیربنایی افراد است و از آن ریشه می گیرد. ارتباط زوجین در زندگی زناشویی هم از این دو مؤلفه مستثنی نیست. ضمن این که علاوه بر وجود مؤلفه های مذکور، ارکان دیگری همچون عشق و محبت هم نقشی اساسی ایفاء می کنند. در این میان زوجین در زندگی زناشویی نیاز به ارتبا کلامی بیشتری دارند که این ارتباط کلامی در صورت اجرای صحیح آن، می تواند الگوی مناسبی برای دیگران و فرزندان هم باشد. هر فردی در قالب کلام، نگرش های خود را دربارۀ خویشتن، مخاطب خود، مسائل کلی و مسائل مشترک بیان می کند.

در زندگی های مکانیکی و صنعتی امروز صحبت کردن با یکدیگر و برقراری ارتباط  به خوبی قابل تحقق نیست. و می بینیم که افراد نیازها و اوقات خالی خودشان را با وسایلی همچون تلفن همراه (و متعلقاتش)، رایانه، تلویزیون و … سپری می کنند.

این کتاب به چهار فصل تقسیم شده است و هر فصل نمایان‌گر ارتباط خوب و شایسته‌ی افراد با همسرانشان است. در پایان هر فصل تمرین‌هایی در باب چگونگی ارتباط صحیح زن و شوهر عرضه گردیده است. مباحث این کتاب عبارت‌اند از: ‘توجه کردن به خود ـ چرخه آگاهی’, ‘توجه نشان دادن به شریک زندگی’, ‘حل تعارض‌ها: برنامه‌ریزی برای مشکلات’ و ‘انتخاب سبک‌های ارتباطی’.

 این کتاب در چهار فصل نگاشته شده است. در فصل اول با عنوان توجه کردن به خودتان بیان شده است، که به معرفی چرخه آگاهی پرداخته یعنی طرح و نقشه ای که به شما کمک می کند تا آگاهی خود را دربارۀ مشکلات تشخیص و تعمیم دهید. در فصل دوم توجه کردن به همسرتان را که در آن سعی شده است پنج مهارت ساده اما کارآمد را به شما آموزش دهد. فصل سوم با عنوان حل تعارض ها: برنامه ریزی برای مشکلات می باشد که به زوجین می آموزد تا تصمیم گیری های عادی و الگوهای حل تعارض را بشناسند. و در نهایت در فصل آخر انتخاب سبک های ارتباط:شیوه های حرف زدن و گوش دادن را بیان می نمایند.

منبع

کلمات کلیدی : , , , , , , ,


InstagramTelegrammaghalat