شرط و شروط ازدواج

  • پدرم مخالف ازدواج من با پسر مورد علاقمه
    • پرسش:
      دختري ٢٣ ساله  هستم و دانشجوي كارشناسي عكاسي مدت ٦ ماه هست با پسر ٢٤ ساله و ليسانس عمران دوست هستم
      هر دو خواهان ازدواج هستيم و علاقه مند به هم از نظر اقتصادي ، فرهنگي ، اجتماعي ، مذهبي ، تحصيلي در يك سطح هستيم در حال حاضر ايشون شغل آزاد رو انتخاب كردن
      ايشان خواستگاري آمدند اما پدر من مهريه ٥٠٠ سكه طلب كرد و منزل ٦٠ ٧٠ متري در محله منزل پدري ام خريداري كند ايشان توانايي خريد منزل را ندارند و پدرشان با مهريه بالا مخالف هستند و پدرشان كمك مالي براي خريد منزل را ندارند و پدر من ميگويند بيخيال اين پسر شو من واقعا ايشان را انتخاب كردم چون معيارهاي همسر بودن من را دارند

       پاسخ:
      دوست عزیز،قبل ازاینکه به فکر این باشید که با پدر مخالف خود چه کنید ،به این موضوع بیندیشید که خودتون  دارای چه خصوصیات و ویژگیهایی هستید،مثلا اگر قرار باشد تنها زندگی کنید چقدر این توانایی را دارید،اینکه بتوانید استقلال مالی داشته باشید ،از لحاظ عاطفی استقلال داشته باشید،اینکه چقدر تاثیرپذیر از دیگران هستید?چه ميزن متعهد هستید ?تا چه حد از دیگران انتظار دارید?سازگاری و انعطافتون در موقعیتهای جدید چقدره?و خیلی چیزهای دیگر….
      سپس با توجه به شناختی که از خودتون به دست می آورید ،تصمیم بگیرید با پدر مخالف ،چه کنيد.شما الان فقط به مخالفت پدر خود فکر می کنید و یک مسله پررنگ به نام مخالفت و مهریه بالا نطرتون رو جلب کرده ،در صورتی که مسائل قبل و بعد از آن بسیار بسیار مهم است.
      یک مثال کوچک:من فقط به مخالفت پدر فکر می کنم و می خواهم راصيش کنم ،پدرم بالاخره راضی ميشه،حالا میرم تو زندگي،از بعضی رفتارها و صحبتهای پدرم نسبت به همسرم سخت آشفته میشم،دوستانی که زندگی مرفهی دارند رو می بینم و با همسرم مقایسه می کنم و….قبلا فکر میکردم میتونم با این شرایط کنار بیام و عشق همه چیوحل می کنه ،اما حالا خیلی خسته شدم ،لطفا کمکم کنید…اما اگر از قبل خودتون را می شناختید شاید تصمیم دیگری می گرفتید .مثالهای زیادی وجود دارد که می تونید بررسيش کنید .
      و در انتها اینکه شما ایشان را انتخاب کرده اید چون معیارهای همسر بودن شما را دارند،آیا این معيارها توسط کارشناس هم تایید شده است ?
      منبع
  • مادرم وقتی خواستگار پولدار دارم منو تحت فشار می‌زاره
    • پرسش:
      دختری 22 ساله هستم در حال حاضر درس می خوانم و ترم آخرم و تازه شروع به کار کردم همه ی فکر و ذهنم درگیر آینده ست بعضی اوقات غم تو چهرمو غریبه ها هم می بینند به راحتی… مادرم در مورد اولین خاستگارم خیلی منو تحت فشار می ذاشت البته تو اون زمان پدرم کارشو از دست داده بود و مادرم از من توقع داشت که به اون آقا جواب مثبت بدم در حالیکه اون آقا اصلا برای من جذابیتی نداشت و معیار ایشون بیشتر معیار مالی هستش در صورتی که من این دید رو ندارم البته جز معیارهای مهم می دونم ولی نه اینکه همه چیز باشه برام و این اذیتم می کنه که فکر می کنه من سطحی فکر می کنم و عاقل کسیه که پول رو انتخاب می کنه! خواستم ازتون بپرسم که در مواجهه با موقعیت های اینجوری چی کار باید انجام بدم که بحثی پیش نیاد مثل موردی که بیان کردم؟ من در حال حاضر حس می کنم که اصلا آمادگی برای ازدواج رو ندارم البته دوست دارم این آمادگی رو در خودم ایجاد کنم ولی نه الان! از آینده می ترسم دوست ندارم همچین شرایطی دوباره برام بوجود بیاد در صورتی که طرف دلخواه من نباشه… خواهشا راهنمایی کنید که برخورد درست چیه؟
       

      پاسخ:

      باید خدمت شما عرض کنم این مسئله که شما مطرح فرمودین در حال حاضر مشکل اکثر جوونای جامعه ماست چه دختر چه پسر.
      البته دختر خانمها بیشتر درگیر این موضوع هستن اونم از طرف خانواده بخصوص مادر خانواده.
      در وهله اول صحبت از ریشه یابی این موضوع میکنیم که چطور میشه خانواده از شما چنین انتظاری رو دارن.
      اونم برمیگرده به عدم آگاهی خانواده از ملاکهای شما برای ازدواج و مشخصات فردی مورد انتظار شما از خواستگار آیندتون.
      بنده پیشنهاد میکنم در اولین فرصت مناسب که مخاطب شما نیز شرایط و آمادگی شنیدن و پذیرش صحبتهای شما رو داشته باشه کاملا با آرامش و منطقی ملاکهای انتخاب و انتظارات خود از شوهر آینده تون و کلا شرایطی که ایده آل و آرمان شماست رو کاملا توضیح داده و موضع خودتون رو اعلام کنید و استثنائاتی که  میتونین قائل بشین رو هم در میون بزارین و برای همیشه بحث در این مورد رو ختم کنید اینجوری هم شما خیالتان راحت میشه هم خانواده تکلیف خودشون رو در مقابل خواستگاراتون بهتر میدونن
      با آرزوی موفقیت وخوشبختی برای شما دوست گرامی
      منبع
  • خانواده همسرم با دادن حق طلاق به من مخالفند
    • پرسش:
      مدت یک سال با نامزدم دوست بوده ایم و هردو تحصیل کرده هستیم.دو هفته ی دیگر قرار است که عقد کنیم. خانواده ی ایشان به شدت با دادن حق طلاق و حقوقی از این دست مخالفت کردند. با توجه به اینکه شناخت نسبتا کاملی از شخصیت نامزدم دارم و تا به حال رفتار غیر موجهی از ایشان ندیده ام نمی دانم چه مقدار مهریه باید در نظر بکیرم. از طرفی نگران این هستم که هم حق طلاق را نگرفته ام، مهریه را هم کم تعیین کنیم و بی پشتوانه بمانم.
       

      پاسخ:

      شما  به دنبال تضمين و اطمينان طلبي هستيد و اين آينده نگري شما قابل درك است . چه ضمانتي از اين بهتر كه در انتخاب همسرتان مطمئن تر عمل كنيد. آيا در مشاوره قبل از ازدواج شركت كرده ايد؟ اين مي تواند به هر دوي شما كمك كند.

      در مورد مهريه بايد بگويم كه ميزان آن را عرف جامعه و خانواده ها تعيين مي كنند. بايد ببينيم اين عرف در خانواده هاي بستگان نزديك شما و ايشان چقدر است و در نهايت يك توافق صورت گيرد. نكته اي كه هست اينكه ميزان مهريه بالا لزوما تضمين كننده يك زندگي نيست. هر كس بخواهد كاري را انجام دهد راهش را مي يابد و هر كس نخواهد، بهانه اش را. امروزه ما مي بينيم و مي شنويم راههاي زيادي  را كه براي فرار از پرداخت مهريه وجود دارد.

      باز هم شركت در جلسه مشاوره قبل از ازدواج  پيشنهاد مي شود. و در صورت تمايل مي توانيد آن را دريافت كنيد.

      منبع
  • در جلسه خواستگاری با شرایط سنگین خانواده دختر مواجه شدم
    • پرسش:

      پسری 26 ساله دانشجوی سال آخر رشته ی پزشکی هستم. حدودا 3 سال است با دختر هم رشته ی خود آشنا شده ام  و کامل به یکدیگر علاقه مندیم. اقدام به خواستگاری کردم اما با شرایط سنگین مواجه شدم. از جمله شرایط ضمن عقد مبنی بر شرط طلاق ،حضانت فررزندان ، خروج از کشور و نیمی از کل دارایی های قبل و بعد ازدواج و …. این شروط مخالفت خانواده ی من را در پی داشت. خواستم سوال کنم چقدر این شروط منطقی هستند و راه حل چیست ؟!

      پاسخ:
      شرایط ضمن عقد اگر مکتوب و تایید و امضاء شود مثل عقد نامه وجه قانونی پیدا می کند و در محاکم قانونی کاملا معتبر می باشد.

      اما در شروع یک زندگی و تشکیل خانواده  با طرح پیش شرط های یک طرفه ؟؟؟؟؟؟؟؟ را در ذهن ایجاد می کند و برای تصمیم نیاز به تحلیل ویژگی های شخصیتی طرفین می باشد . حداقل دیدگاه های خودتون بسیار مهم است اول نسبت به خودتون و بعد نسبت به شریک زندگیتون. وباید با یک مشاوره ی حضوری دانش خود را اضافه کنید و بعد خود تصمییم بگیرید. باید تامل بیشتری کنید و در پیرامون آن اندیشه .

      منبع
InstagramTelegrammaghalat