خواستگاری دختر از پسر

  • به پسری علاقه‌مند شدم اما نمی‌دونم چه جوری بهش ابراز کنم
    • پرسش:
      دختری ۲۰ ساله هستم چند وقتی میشه که به یک نفر علاقه مند شدم اما نمیدونم چجوری بهش ابراز کنم ،اون فرد هم یکی از فامیلامون هست ،نمیدونم من رو میخواد یا نه ولی وقتی که با من حرف میزنه حس عجیبی بهم دست میده خودم حس میکنم که بهم علاقه داره ،نمیدونم به خاطر این علاقه یک طرفه من هست که این احساس رو دارم یا نه
      ایشون قصد ازدواج دارن ولی با چه کسی رو نمیدونم
      لطفا کمکم کنید ،آیا باد فراموشش کنم؟؟؟
       
       پاسخ:

      – ازدواج زیر 25 سالگی از نظر علمی توصیه نمی شود.
      – ازدواج فامیلی توصیه نمی شود، نه فقط به دلایل مشکلات ژنتیک.
      – ازدواج بر اساس علاقه یک طرفه توصیه نمی شود.
      – ازدواج بر اساس عشق هیجانی توصیه نمی شود.
      منبع
  • نمی‌دونم چطوری پسری رو که دوست دارم از احساسم با خبر کنم
    • پرسش:
      دختری 28ساله هستم و مهندسی معماری خوندم والان هم به طور پاره وقت جایی مشغول به کارم.مشکل من اینه گه نمیتونم به جنس مخالف ابراز احساسات کنم  من  مدتی هست از ی پسری خوشم میاد چهارسال از من بزرگتره خیلی دوستش دارم از شخصیتش  خوشم میاد چندین بار در رابطه با کار با هم ملاقات های کوتاهی داشتیم ولی نمیدونم جطور از این احساسم باخبرش کنم….میخوام بدونم ایا اون هم به من چنین احساسی داره یانه….خیلی  باهم نمیتونیم ارتباط صمیمی داشته باشیم وبا هم باشیم چون شرایطش فراهم نمیشه….از طرفی من  لکنت زبان دارم البته زیاد شدید نیست به خاطر همین نمیتونم  زیاد باهاش تلفنی صحبت کنم چون دوستش دارم دچار  استرس میشم و  این لکنتم رو شدید میکنه البته توی این ملاقات هایی که با هم داشتیم  ایشون .متوجه  لکنتم نشده….حالا سوال من اینه که اگه از طریق پیام بهش بگم دوستش دارم خیلی بد میشه ؟؟؟؟یا از طریق ی واسطه این کار رو انجام بدم ؟؟؟؟این واسطه خانم باشه یا اقا؟یا به  طریقی به یکی از اعضای خونواده اش بگم تا بهش بگه؟تو رو خدا منو راهنمایی کنید شهرستان هستم دسترسی به مشاور خوب ندارم….ممنونم…لطفا در این مورد بیشتر راهنمایی  کنید که خواستکاری یا پیشنهاد ازدواج دختر به پسر خوبه یا بد؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

      پاسخ:

      اولین نکته مهم است که شما عنوان کردید که لکنت زبان دارید و در صحبت های با ایشان متوجه نشده اند . شما باید در اولین ارتباط کاری به راحتی با ایشان صحبت کنید در مورد کار و در آن ایشان متوجه ی لکنت شما بشوند خیلی راحت و واکنش ایشان را ببینید.

      دوم اینکه شهرستان شما کجا است و شما چه فرهنگ و آداب را دارید . باید سعی کنید آداب را حتما رعایت کنید .

      سوم اینکه قبل از هر چیز باید نسبت به خانواده پایبند باشید . و اگر می خواهد بیان شود بهترین کس خانواده می باشد نه افراد درجه 2 و 3 . یا دوستان

      مطالب زیر را هم بخوانید و بعد نظرتون را بیان کنید تا بیشتر بتوان راهنمایی کرد.

      ببینید مهمتر از دونفر در ازدواج اول خانواده است که باید از نظر شجره نامه/ ساختار خانواده/کیفیت و کمیت عاطفه در خانواده/اعتقادات دینی/سیاسی/روابط خانواده با افراد درجه 1و2/ موقعیت اجتماعی/تحصیلات و شغل اعضای خانواده/تفریحات و سرگرمی/ مرحله رشد و تکامل خانواده/وضعیت سلامت و بیماری/ حوادث و اتفاقات در خانواده /و… مهم است که باید بررسی و همخوانی داشته باشد . وبعد بیش از 20 ویژگی فردی طرفین باید بررسی شود و در نهایت نتیجه آزمون ها و در نهایت 4 گروه و نظر در مورد دو نفر طرح می شود ./ 1 ازدواج کاملا مثبت/2 کاملا منفی /3 نسبتا مثبت /4 نسبتا منفی // روند کار مصاحبه بالینی /آزمون /تفسیر آزمون و مصاحبه بالینی و نظر درمورد وضعیت ازدواج.به 4مورد بالا که ذکر کردم.

      منبع
  • به پسری علاقمند شدم که از من کوچکتره و تا حالا ابراز علاقمندی به من نکرده
    • پرسش:

      دختري هستم درسن ازدواج و شرايط خوبي هم دارم،خواستگاران زيادي رو رد كردم اما درحال حاضرتصميم جدي به ازدواج دارم.اخيرا درمحل كارم به شخصي علاقمندشده ام. اين آقا بسيار مودب وباشخصيتي ستودني است.بطوريكه اكثردوستانم از ايشون تعريف ميكنند.ازنظرتحصيلي برابر هستيم ولي ازنظرسن ايشون يك سال ونيم ازمن كوچكترند.گاهي ازطرز نگاهش حس ميكنم ايشون هم به من علاقه داره ولي خب تابحال چيزي مطرح نشده… ميخوام لطفا كمك كنيد بدونم چطور ميتونم ازاحساس واقعيش مطلع بشم واينكه چطور ميتونم بطورغيرمستقيم بهش ابرازعلاقه كنم؟ البته لازمه بگم ايشون فعلا به دليل موجهي كارندارند ولي مشخصه كه اهل كار هستند.خواهشا راهنمايي كنيد

      پاسخ:

      به نظر بنده شما نیاز ندارید به فردی که شناخت درستی از او ندارید و او هم پیش قدم نشده ،بخواهید ابراز علاقه کنید،شما با متانت سابق کار خودتان را می کنید ،اگر ایشان واقعا بدنبال ازدواج باشند و شرایط را داشته باشند ، خودشان یا از طریق واسطه پا پیش خواهند گذاشت. در رابطه با شرط سنی هم بهتر است مراجعه حضوری به مشاور پیش از ازدواج داشته باشید.
      شما ارزشمندید،خودتان را دست کم نگیرید،یک انتخاب درست و یک ازدواج موفق هر چند دیر اتفاق بیافتد بهتر از یک انتخاب غلط و یک ازدواج پر از مشکل است.
      منبع
  • احساس تنهایی می‌کنم و دوست دارم ازدواج کنم
    • پرسش:

      دختر ۲۵ ساله هستم ،که زبان انگلیسی تدریس میکنم در آموزشگاه خصوصی،از کارم راضی هستم ،اما من واقعا احساس تنهایی میکنم،به یک نفر از همکاران علاقمند هستم اما نمیدونم که ایشون به من علاقمند هستند یا خیر . اهل دوست پسر داشتن هم نیستم یه جور ترس دارم بیشتر دوست دارم که ازدواج کنم تا دوست باشمو و بعد از مدتی بخوام جدا شم ،ممنون میشم منو راهنمایی کنید
      پاسخ:

      برای آگاهی از احساس طرف مقابلتان میتوانید از طرق مستقیم و غیر مستقیم به این مورد مطلع شوید :

      زبان بدن
      اولین و مهمترین نشانه میزان دلبستگی، زبان بدن است. نوع نگاه، یکی از این نشانه‌هاست. گاهی هم ممکن است وی به صورت ناخودآگاه حرکات شما را تقلید کند. علاوه براین، ممکن استنشانه های دست‌پاچگی را در او ببینید. رفتارهای غیرعادی، خنده های با استرس، عرق کف دست، کشیدن نفس عمیق، بی‌قراری و … همه می‌توانند نشانه هایی از علاقه او به شما باشند. اینها از نشانه‌های علاقه‌مندی است و نشان می‌دهند که او سخت در تلاش است تا با شما ارتباط نزدیکتری برقرار کند.البته باید این نکته را هم در نظر داشت که زبان بدن تا حدی وابسته به شخصیت فرد و فرهنگی است که در آن رشد کرده است.

      ارتباط
      وقتی فردی به رابطه‌ای علاقه‌مند باشد و برای ازدواج پیش‌قدم شود، به هر یک از گفته‌های طرف مقابل کاملا توجه می‌نماید. این امر کاملا در تضاد با حواس‌پرتی همیشگی افراد است. به عنوان مثال وقتی صحبت‌های شما، او را از تماشای فوتبال باز می‌دارد، می‌توان از علاقه‌مندی فرد مورد نظر اطمینان حاصل کرد.

      تغییر رفتار
      نشانه های غیر کلامی اغلب واضح تر از نشانه های کلامی هستند. شخصی که از نظر احساسی به شخص دیگری وابسته است اغلب عادت های شخصی اش را تغییر می دهد تا شخصی را که با او تعامل دارد بازتاب دهد. پس اگر زمانی که به طرف او خم می شوید تا با او صحبت کنید او هم به طرف شما خم شد، و یا او با حالتی شبیه به شما رو به شما بنشیند، شما توجه و علاقه اش را جلب کرده اید.

      زمینه‌های مشترک
      فردی که به شما علاقمند است دوست دارد همه چیزتان را بداند. او درمورد خانواده، پیشینه، سلیقه غذایی، ، فیلم و مسائل گوناگون شما پرسش خواهد کرد. انگیزه اصلی او این اسـت کـه عـلایـق شما را بشناسد تا بتواند خود را دارای علایق مشــتـرک بــا شما نموده و پـیـوسـتـگـی بیشتری با شما ایجاد کند.  حتی سعی می‌کند مسائلی را که پیش از این جاذبه‌ای برایش نداشتند اما مورد علاقه شماست را دست کم یک بار امتحان کند.اگر از قایق سواری خوشتان نمیآید، او نیز ناگهان از این کار متنفر می شود.

      احترام
      دقت کنید او چه در سطح گفتار و چه در عمل تا چه حد به شما احترام می‌گذارد. به نوع زبانی که بر می‌گزیند، لطیفه‌هایی که می‌گوید و در کل ادبیاتی که در برقراری رابطه با شما استفاده می‌کند دقت کنید و ببینید تا چه حد شما را به عنوان شریک زندگی‌اش پذیرفته است. فردی که به شما علاقه‌مند است تلاش می‌کند هیچ گزندی متوجه شما نشود. ممکن هست حتی اجازه ندهد شما با صحنه‌های ناخوشایند روبرو شوید. البته کسی که دوست‌دار واقعی شما باشد، نیاز به نمایش بیش از حد ندارد.

      جایگاه ویژه
      فردی که از صمیم قلب به شما علاقه‌مند باشد سعی می‌کند شما را به دوستان و خویشاوندانش معرفی کند و البته این کار را با افتخار انجام می‌دهد.

       

       

      منبع

  • چه جوری می‌تونم علاقمو به شخصی که فکر میکنم باهم خوشبخت می‌شیم ابراز کنم؟
    • پرسش:
      دختری 31 ساله م و دانشجوی دکترا. انتظار زیادی از همسر آینده خود ندارم حتی درمورد تحصیلات. ولی حداقل لیسانس رو توقع دارم. همه موارد درحد نرمال باشه. دوست دارم ازدواج کنم و احساس محبت خودم رو به طرف مقابل ابراز کنم. ولی این موقعیت پیش نماید. با خواستگارهایم هم خیلی کنار نمایم چون هرکدام شرایطی جلوی پام میذارن و میخوان خودم نباشم و اونی باشم که اونها میخوان. آیا میتونم به شخصی که علاقه دارم و احساس میکنم شاید اونی باشه که بتونیم درکنار هم کامل باشیم و زندگی خوبی رو شکل بدیم، نه مستقیم ولی غیرمستقیم ابراز علاقه کنم؟ اگه میتونم، چجوری این کار رو بکنم؟ لطفا راهنمائیم کنید. ممنونم.
       
      پاسخ:
      دوست عزیز،شما علاقه دارید،پس اگر بخواهید. می توانید ان را ابراز کنید .اما کاملا به ویژگیهای شخصیتی و طرز تفکر خودتان نیز بستگی دارد،باتوجه به شناخت خود ،این تصمیم را بگیرید.چون مانند هر تصمیم دیگر ،باید به عنوان یک انسان بالغ مسولیت ان را بپذیرید.
      اگر بعد از بیان احساس و علاقه تان به ان فرد ،احساس خوبی پیدا می کنید ،اگر به او حق انتخاب می دهید و نظر او را شخصی سازی نمی کنید ،اگر احتمالا جواب منفی شنیدید بعد از شنیدن جواب منفی او یکباره به هم نمی ریزید و مدام خودتان را سرزنش نمی کنید ،بلکه ازاینکه احساس خود را مطرح کرده اید و این فرصت را به خود داده اید بازهم از احساس رضایت می کنید،اگر بعد از ابراز علاقه ،احساس حقارت نمی کنید و به احساس و رفتارهای خود رنگ و بوی دیگر نمی دهید و اگر بعد از شنیدن جواب مثبت این فکر را نمی کنید که او که اصلا حواسش نبود خودم پیشنهاد دادم ،یا اینکه اگر او هم اندازه من دوستم داشت خودش می گفت و اگر های دیگر …..پس حتما با قاطعیت علاقه خود را ابراز کنید ،در غیر این صورت کاملا محتاط باشید .
      منبع
  • تمام خواستگارام رو رد می‌کنم چون نمی‌تونم اصلا به کس دیگه‌ای فکر کنم
    • پرسش:

      سلام،من به یک نفر علاقمندم،ایشون از نظر شخصیتی و فرهنگی با خانواده ما نزدیک هستند،ولی من چون یک دخترم نمیتوانم مطرح کنم و به خانواده خودم بگم،درضمن اون آقا پسر اصلا درجریان نیستند.از طرفی من تمام خواستگارام رو رد میکنم چون نمیتونم اصلا ب کس دیگه ای فکر کنم و سر این قضیه بحث میکنم همیشه با مادرم.من باید چیکار کنم؟لطفا راهنماییم کنین…

       

      پاسخ:

      دوست عزیز با توجه به اینکه زن موجودی لطیف و حساس و مظهر ناز و دوست داشتن و وقار است برای اینکه کرامت زن حفظ شود و کمترین آسیب رو ازلحاظ روحی متحمل شود  بهتر تقاضای خواستگاری و ابراز علاقه از جانب مرد مطرح شود. و زن حق انتخاب دارد که بپذیرد یا رد کند.
      در مورد قضیه مطرح شده از جانب شما راه حلی که معمولا پیشنهاد می شود شما یک فرد آشنا مورد اعتماد و اطمینان که آشنایی با شما و فرد مقابلتون داره رو انتخاب کنید و باهاشون صحبت کنید و عنوان کنید دلیل علاقه و دلبستگیتون بخاطر خصایص انسانی و اخلاقی ایشون هست و شما احساس می کنید در کنار هم زندگی خوب و سغادتمندی رو متصور هستید.البته باید از امین و راز دار بودن این فرد مطمئن باشید. این واسطه مامور صحبت کردن با فرد مورد علاقه شما هستند. و شما رو از جانب خودشون بعنوان فرد شایسته  و مناسب  برای انتخاب به ایشون یادآوری می کنند تا اگر واقعا این علاقه دو طرفه باشه این ارتباط شکل بگیرد .اقدام مستقیم شما اصلا راه حل خوبی نیست.

       

      منبع

  • میخوام متوجهش کنم که باید قدم اولو اون برداره
    • پرسش:
      من واقعا درمانده ام كه چرا فردي كه هم خودم و هم او علاقه شديدي به يكديگر داريم بايد اينگونه دست و پا بزنيم!!؟ من يك دخترم و از من انتظار پيشروي نمي رود! سؤال من از شما اين است: من چگونه بايد او را حداقل با رفتارم متوجه كنم قدم بايد از سوي او برداشته شود؟ به نظر شما راهي براي به دست آوردنش دارم؟
      پاسخ:
      مطمئنا شما خوب مى دانيد كه ازدواج بزرگ ترين و مهم ترين حادثه زندگى انسان است و موفقيت يا شكست در آن سرنوشت ساز خواهد بود. ازدواج و زندگى مشترك وقتى ثمر بخش، سودمند و ماندگار است كه عقربه روحيه ها، غرايز و طرز تفكر دو طرف، همسو و نزديك باشد. در غير اين صورت، ريسمان وحدت و يگانگى به ضعف و سستى مى گرايد و سرانجام گسسته مى شود. ما در زندگى خود شاهد پديده هاى تلخ و درد آورى هستيم كه دختران و پسران و خانواده هاشان را مى آزارد و كاخ زندگى مشترك زوجين را فرو مى پاشد. بى ترديد محاسبات غلط، احساسات زودگذر، خيالات و توهمات بى اساس عامل اصلى تحقق اين پديده ها به شمار مى آيد. بنابراين، اگر در گزينش همسر اصول صحيح رعايت شود، بخش عظيمى از ناگوارى ها و نابسامانى ها و مشكلات از ميان مى رود و زندگى جوانان پربارتر و زيباتر مى شود.
      اسلام درباره ازدواج و انتخاب همسر آن قدر قانون و مطلب و تأكيد دارد كه انسان در شگفتى فرو مى رود. استاد محمد تقى جعفرى مى فرمود: «برتراند راسل، فيلسوف مشهور اروپايى، به من نوشت: چرا اسلام اين قدر به ازدواج بها داده و براى آن قانون وضع كرده است؟ در جواب نوشتم: مسأله انسان است. با ازدواج مى خواهد انسان به وجود آيد».
      خواهر گرامى پيش از هرگونه تصميم گيرى توجّه به نكات زير ضرورت دارد:
      1. اگر انديشه ازدواج با كسى در سر مى پرورانيد، قبل از ابراز علاقه به وى، درباره معيارهاى ازدواج و شرايط همسر ايده آل شناخت كافى پيدا كنيد. بدين منظور مى توانيد از راهنمايى هاى افراد با تجربه و خبره و مشاوران مورد اعتمادتان و يا از كتاب هاى زير كمك بگيريد:
      الف) انتخاب همسر، نوشته ابراهيم امينى، انتشارات سازمان تبليغات اسلامى.
      ب) جوانان و انتخاب همسر، نوشته على اكبر مظاهرى، انتشارات پارسايان.
      2. سعى كنيد، بر اساس اطلاعات دقيق، به شناخت كافى و صحيحى از فردِ مورد نظر دست يابيد و دقّت را فراموش نكنيد. مبادا عشق چشم انديشه تان را كور سازد و شما را از تحقيق كامل و همه جانبه درباره وى باز دارد.
      3. اگر بر اساس بند 1 و 2 پس از بررسى ها و مشورت هاى لازم فرد مورد علاقه را فردى صالح و مناسب تشخيص داديد، بهترين راه آن است كه از طريق واسطه اى مورد اعتماد نظر طرف مقابل را درباره خويش جويا شويد. در صورتى كه او نيز واقعا به ازدواج با شما تمايل دارد، به طور رسمى و از طريق خانواده محترمشان از شما خواستگارى كند تا ان شاء اللّه هر چه زودتر با توافق شما و وى و خانواده هاى محترمتان مقدمات ازدواج فراهم شود. از هرگونه ارتباط مستقيم و دور از نظارت بزرگ ترها جدا بپرهيزيد؛ (حتى ارتباط تلفنى يا مكاتبه اى).
      4. اگر با بررسى هاى به عمل آمده فرد مورد نظرتان را مناسب تشخيص نداديد يا معلوم شد احساس شخصى تان درباره علاقه او به شما توهم و خيالبافى است و در واقعيت ريشه ندارد. احساسات خود را كنترل و از ابراز محبت خوددارى كنيد؛ زيرا علاقه يك سويه راه به جايى نمى برد.

      خوش آن بى مهربانى هر دو سر بى        كه يك سر مهربانى درد سر بى

      بنابراين، با تفحص و پرس و جوى مختصرى كه واسطه انجام مى دهد، مسأله روشن مى شود و از اين دغدغه خاطر و اشتغال فكرى رهايى مى يابيد.
      5. لازم به تأكيد است فرد واسطه اي كه داراي صفات دلسوزي، مورد اعتماد، رازدار، عاقل و داراي تجربه است و مي خواهد از نظر و ديدگاه آن پسر درباره آن دختر مطلع شود، بايد به گونه اي اقدام كند كه گويي مي خواهد دختري را براي ازدواج به وي معرفي كند و از اظهار تمايل و علاقه دختر به وي (حد اقل در مرحله اول) مطلع نشود.
      مطمئنا اگر دختر و پسر از تناسب كافي برخوردار باشند و پسر نيز به اين دختر تمايل داشته باشد اقدام خواهد كرد وگرنه به دنبال فرد مورد نظر ديگري خواهد رفت. به نظر مي رسد اگر ابتدا دختر اظهار تمايل كند و با پاسخ منفي پسر روبرو شود به خاطر روحيه ظريف و حساس دختران، معمولا دچار نوعي شكسته گي روحي مي شوند و احساس شكست خواهند كرد به عبارت ديگر با پاسخ منفي پسران كنار بيايند و تحمل نه شنيدن پسران را معمولا ندارند و برايشان سنگين است. بنابراين راه حل ارائه شده ما به گونه اي است كه هم دختر بتواند (در صورت تمايل پسر) به آرزوي خود برسد و هم دچار شكستگي (در صورت پاسخ منفي پسر) نشود.
      همچنين بايد در اين خصوص دو موضوع از هم تفكيك شوند. يكي مسأله انتخاب است و دوم مسأله خواستگاري.
      در حوزه انتخاب بدون هيچ شك و ترديد زن ها يا دختران حق انتخاب دارند و معمولا در بيشتر موارد وقتي كسي به خواستگاري آنها مي آيد مي توانند در مورد آن فرد تحقيق دقيق انجام دهند و سپس بعد از تحقيقات لازم انتخاب كنند يعني جواب آري يا نه بگويند و انتخاب شرعا و قانونا حق طبيعي زنان در مورد همسر آينده شان مي باشد و از لحاظ عرفي نيز در حال حاضر در بيشتر مناطق كشور ما تقريبا همين طور عمل مي شود مگر در موارد بسيار نادري كه ممكن است خانواده از روي تعصبات، فردي را به دختر تحميل كند.
      اما مسأله خواستگاري گرچه مقدمه يك انتخاب است ولي بيشتر شبيه به پيشنهاد است يعني آنچه در فرآيند خواستگاري رخ مي دهد اين است كه از طرف خانواده پسر يا از طرف خود پسر به خواستگاري دختر مي روند يعني در واقع پيشنهاد ازدواج با دختر را مطرح مي كنند و دختر حق دارد انتخاب كند و جواب مثبت دهد و همچنين حق دارد رد كند و جواب منفي بدهد. اما اين كه فرموديد آيا دختران نيز مي توانند از فرد مورد علاقه خود خواستگاري كنند، از اين رو در بعضي از كشورها مانند هندوستان در بعضي از مناطق آن مرسوم است كه خانواده دختر به خانواده پسر پيشنهاد ازدواج مي كند يعني خواستگاري بيشتر از ناحيه خانواده دختر انجام مي گيرد يا حداقل از طرف خانواده دختر پيشنهاد مي شود كه ما آمادگي داريم كه دخترمان را به ازدواج پسر شما درآوريم. براساس گفته يكي از جامعه شناسان چند سال پيش مشخص شد كه آمار خودكشي در ميان دختران جوان هندي از ساير كشورها بيشتر است. گروهي از جامعه شناسان و روان شناسان از سوي سازمان يونسكو براي ريشه يابي اين موضوع به كشور هندوستان رفتند بعد از تحقيق مشخص شد كه چون در جامعه هندوستان اين دختران هستند كه به خواستگاري آقايان مي روند. بعد از شنيدن چند جواب رد از سوي آنها به افسردگي و شكست عاطفي مبتلا مي شوند بنابراين آنها كه روحيه لطيف تر و حساس تري دارند دست به خودكشي مي زنند.
      در كشورهايي مانند كشور ما كه خواستگاري مستقيم زن از مرد مورد علاقه مطلوب نيست عوارض بيشتري دارد كه در نهايت از نظر رواني و شخصيتي و حيثيت اجتماعي و خانوادگي به ضرر زن تمام مي شود به ويژه اگر زن در اين رابطه پاسخ منفي دريافت كند زيرا زنان از نظر عاطفي و هيجاني در عين حال كه در سطح بالاتري از جنس مخالف هستند اما شكنندگي آنها نيز به همين ميزان از نظر عاطفي بيشتر از مردهاست بنابراين در اين گونه مسائل كه هم احتمال دريافت پاسخ منفي و هم پاسخ مثبت وجود دارد با يك درايت خاصي بايد عمل شود و در صورت لزوم اولا با افراد كارشناس و مجرب مشورت شود ثانيا بعد از مشورت از واسطه استفاده شود آن هم واسطه اي كه از نظر تعهد، دلسوزي و رازداري مورد اعتماد باشد تا به صورت كاملا محرمانه كار را پيگيري كند و با مهارت و كياست خاصي، فرد مورد نظر را تشويق و ترغيب به ازدواج كند و بعد از اين كه آمادگي ازدواج در او ايجاد شد به او جهت دهي كند و هدايت كند او را به سمتي كه از اين دختر خانم خواستگاري نمايد با اين شيوه هم دختر از حق انتخاب خود به خوبي استفاده نموده است و هم با واسطه و به صورت غير مستقيم از فرد مورد نظر خواستگاري كرده و هم از آسيب هاي خواستگاري مستقيم در امان مانده است.
      گفتني است دعا و نيايش در اين راستا مؤثر است؛ يعنى، اگر مورد شايسته اى بود، مى توان با نيايش، از ايزد منّان درخواست كرد كه علاقه طرف مقابل نيز جلب شود و خداوند نيز مقلب القلوب است و به نيايش و حوايج بندگانش توجه دارد.

       منبع

  • آیا درسته که از پسر مورد علاقم خواستگاری کنم؟
    •  

      پرسش:

      دختری هستم مجرد و تاالان قصد ازدواج نداشتم ولی مدتی است که در محل کارم با آقایی آشنا شدم(البته ایشون هم مجردن) که احساس میکنم با معیارهای من جورند، در احکام شرعی و باتوجه به زندگی حضرت محمد(ص) خواستگاری دختراز پسر اشکالی ندارد به شرطی که دختر واسطه ای داشته باشه و پسر هم متوجه نشه که دختر ازون تقاضا ازدواج داره… من میخوام از کارفرمام تقاضا کنم که واسطه من بشه ولی نمی دونم چجوری با ایشون مشکلمو درمیون بذارم که وجه و غرورم لطمه نخوره…به نظر شما من چکار کنم ؟؟؟ البته این نکته رو بگم که مستقیم خودم نمیخواهم با کارفرما صحبت کنم از خواهر بزرگترم خواهش کردم که این کار را انجام بدهند و خواهرم هم پیشنهاد دادن که طوری با کارفرما صحبت میکنن که نشون بدن منم درجریان نیستم

      پاسخ:

      با توجه به اینکه من شناختی از محیط کار شما ندارم نمی توانم پیش بینی کنم نتیجه چی خواهد شد . ولی اکثر ۷۰ درصد ازدواج ها با واسطه صورت گرفته است و در حال حاضر هم اینگونه است.

       

      منبع

InstagramTelegrammaghalat