چشم چرانی همسر

  • شوهر دوستم مرد هوس بازیه
    • پرسش:

      شوهر دوست من خیلی هوسبازه و الان یه ساله عروسیشون شده ولی از دوران نامزدی حتی 5-6 روز مانده به عروسی به خود بنده هم پیشنهاد دادن..ایشون به تمام دوستان ویا هم دانشگاهی هاشون پیشنهاد دوستی و برقراری رابطه جنسی میدن..با اینکه من و یا سایر دوستانم کامل شناختیمش ولی باز به روی دوستم نمیاریم که شوهرش چنین ادمی هس..ضمنا طبق گفته دوستم شوهرش خیلی بهش میرسه و باهاش خوبه……..ضمنا این اقا خیلی چاپلوس و دروغگو و ظاهرساز هستن..حالا سوال من ایجاس که آیا واقعا همچین مردایی پیدا میشن که علی رغم رابطه خوب با زن شون،به دنبال هوسبازی و برقراری رابطه با دیگران مخصوصا افراد اشنا باشند؟من خودم مجردم و با دیدن شوهر دوستم واقعا از ازدواج ترسیدم ..ضمنا ایا من و دوستانم به دوستم بگیم که شوهرش همچین درخواست هایی به ما داده اچه ز طریق تلفن و رودرو…سپاس از لطفتون.

      پاسخ:

      دوست بزرگوار بهتر برای یافتن علت مشکل  و دلیل این مساله به صورت حضوری مراجعه شود تا با تشخیص درست نسبت به رفع و درمان این مشکل اقدامات لازم صورت گیرد. در ضمن همه افراد به یک شکل و ویژگی عین هم نیستند ،بهتر از تعمیم خوداری کنید و دیدگاه مثبت به ازدواج رو حفظ کنید. موفق باشید.

      منبع

  • چشم چرانی همسرم خیلی آزارم میده
    • پرسش:
      شوهر من در کل خصوصیات اخلاقی خوب زیادی دارد.اما متاسفانه چشم چرانی او در مورد خانمهای دیگر بسیار برایم ازار دهنده است و خجالت میکشم.مثلا در حالی که میگوید عزیزم خیلی دوست دارم و….همان لحظه در حال چشمچرانی است وحتی اینقدر اینکار راناشیانه انجام میدهد گاهی حتی برمیگردد و مدتها به طرف خیره میشود.حتی گاهی دست مرا میکشد که تندتر راه بروم تافلان خانمی که ازمسیر دیدش ردشده و خوب اورا ندیده دید بزند.یادر ادامه نگاهها به هم لبخند میزنند..اینقدر برایم ازارنده است که معمولا دوست ندارم با او بیرون بروم .واین حرکتش بیشتر خوبیهایش را محو میکند. طوری که همیشه فکر میکنم که اگر کسی به او راه بدهد احتمالا از فرصت استفاده خواهد کرد.به او اعتماد ندارم.خواهشمندم راهنمایی فرمایید چطور این مساله را حل کنم یا با او در میان بگذاررم.با تشکر

      پاسخ:

      نکته ی اول اینکه اگر این ویژگی شخصیتی ایشان باشد و بر اساس آن امور عادی زندگی و کار هایشان را مختل نکرده باشد. ماندگار است و در صورتی می تواند تغییر پیدا کند که خودشون بخواهند و او از این وضعیت دچار نگرانی و آسیب شده باشد.

      اما نکته ی دوم این که در صورتی که آسیب باشد و مشکل ایجاد شده باشد همراه شدن با یک متخصص بالینی بسیار مهم است .

      سوم خود شما اگر بخواهید برای خود کاری کنید می توان قدم برداشت . و شما بر اساس اصول آسیب شناسی کاری کنید که برای خود آسیب را به وجود نیاورید.به مطلب زیر دقت کنید.

      1- چه کار کنیم آسیب به وجود نیاید 2- اگر آسیب به وجود اومده چه جوری آن را حل کنیم 3- اگر نمی توانیم حل کنیم چه کار کنیم آسیب جدید به وجود نیاید.

      و پیش نهاد من این است که شما برای خود در این راستا که به خاطر این شرایط آسیب جدید به وجود نیاورد باید در راستای دانش افزایی خود با توجه به ارتباط بدون خشونت باشید.

      اما در پایان مراجعه به متخصص بالینی الزامی است.

      توجه داشته باشید برای بیان این مطلب به همسرتون شما باید احساس خود را بیان کنید و نه اینکه ایشان را قضاوت و یا استنباط و یا ارزیابی نمایید.

      منبع
  • همسرم علاقه به دیدن عکس‌ها و فیلم‌های زن‌های نیمه برهنه دارد
    • پرسش:
      دو ماه است ازدواج کرده ام همسرم بسیار با من مهربان و از لحاظ جنسی هم رابطه خوبی داریم اما نمی دانم چرا او علاقه به دیدن عکسها و فیلم های زنهای نیمه برهنه دارد این موضوع ازارم میدهد و احساس ضعف میکنم مرا یاری کنید

      پاسخ:

      مسئله دیدن عکس و فیلم مربوط به اختلالات جنسی و یا هویتی و یا اتفاقات و مسائل گذشته در فرد می باشد که خالی از محیط زندگی و محیط اجتماع و شرایط فرهنگ و اطلاعات و دانش ایشان در خصوص روابط جنسی / آسیب های روانی و … دارد که احتمالا دانش ایشان در این زمینه باید افزوده شود . اما اینکه ایشان چند سالشون است / شغل  و اطلاعاتی از خود شما نیز مهم است . و نکته ی مهم اینکه شما در خصوص آزار خودتون یا دیدگاه خودتون با ایشان صحبت کرده اید . ؟ ایشان نظر خودش نسبت به عملکرد خودش چیست ؟/// نکته ی مهم قبل از هرگونه سوء برداشت و تعبیر های نادرست پیشنهاد می شود به یک متخصص مراجعه نمایید و دانش خود را در این زمینه و مسائل ارتباطی با همسر افزایش دهید تا زمینه ی آسیب در آینده را به وجود نیاورید.. شاداب و سربلند باشید
      منبع
  • همسرم با زنان نامحرم به راحتی شوخی و بگو بخند می‌کند
    • پرسش:

      شوهرم در بیرون از خانه به خانم های جلف نگاه میکند و در مهمانی ها با بعضی از خانمها بگو و بخند و شوخی میکند و من از این موضوع خیلی ناراحتم  و حساس هستم و سر این موضوع بحث می کنم راهنمایی کنید این حساسیت را چگونه مهار کنم و چگونه خودم را تغییر دهم و چیکار کنم که بتونم بدون اینکه رنج بکشم از حساسیتم کم کنم

       

      پاسخ:

       احتمالا این ویژگی همسر شما تبدیل به یک عادت نادرست شده و ترک اون کمی سخت. و شاید بارها سر این موضوع مشاجره داشته اید ولی بی فایده بوده. پس بهتره با روش پذیرش شخصیت همسر با این ویژگی کنار بیاید و مواقعی که این شرایط رو دیدید بدون حساسیت و با خودگویی های مثبت بتوانید اعتماد به نفس خودتون رو بالا ببرید که هیچ حس کمبودی در خود نداشته باشید که در خفا این رفتار همسر باعث رنجش خاطر شما شود.
  • با همسر هوس باز چه کنم؟
    • پرسش:
      من پنج سال ازدواج کردم ،همسرم خیلی حس میکنم هوس بازه و به طور مثال بامن بیرون به زنها نگاه میکنه ،گروههای چت سکس،کار نداره ،شکاک هستن ،بددهن ،دست بزنم دارن ،از طرفی شکست تحصیلی هم داشتن چه کنم؟
      پاسخ:

       نکته بسیار مهم شما بچسب می زنید و به همسرتون نسبت دارید می دهید که خود این یکی از عامل های اصلی انجام عمل است . توجه کنیم موقعی من می گویم هوس بازه و دائم هم بهانه می گیرم برای اینکارم و در مقابل روابطم را هم کم می کنم / خوب حالا بلدم ادبش می کنم / برو با همونا خوش باش و… خیلی از این نمونه کارها که انجام داده ایم یا می دهیم . عملا خود مجوز و برگ سبز یا راه عبور برای انجام همان عمل است که صورت گیرد بدون نگرانی .دومین نکته هر نوع فشار در زندگی به همراه خود یک آسیبی را همراه دارد ./ تحصیلی باشد / اقتصادی باشد / کلاه برداری باشد / جسمی باشد / و… اما مهمتر از آن نوع تگاه ماست که در گیر آن اتفاق نشویم و به تمام زندگی از سمت آن نگاه نکنیم. مثلا من در درس شکست خوردم پس باید سیگار بکشم . تا راحت باشم تا به آن فکر نکنم تا بتونم سر کار برم و…  /چون توی تحصیل شکست خوردم  دیگه از حالا بهبعد بگم .من ذهنم بیشتر نمی کشد / من فراموشی دارم / من مریض هستم / دست خودم نیست/ نگاه من همینم می خوای بخواه نمی خواهی به سلامت / اصلا من و تو بهم نمی خوریم / تو به پای من نسوز / و….

      سوم از نوع عملکرد . فحش می دهد/ کتک می زند/ راه نمی دهد / و… نشان از بر آورده نشدن نیاز هاشون است برای آن باید آسیب شناسی کنیم و عامل های به وجود آمده را بفهمیم . و برای درمان اقدام کنیم.

      .
      1. چه کار بکنیم که آسیب به وجود نیاید.
      2. چه کار کنیم آسیب به وجود آمده را حل بکنیم.
      3. اگر نمی توانیم آسیب را حل بکنیم چه کار بکنیم که زمینه ی ایجاد آسیب در آینده نشود.
      و اگر این سه نکته ی کلیدی در تمام مراحل درمان مد نظر باشد اطمینان بر عدم آسیب را به ارمغان خواهد آورد.

      مثلا همسر شما تا وارد خونه می شود شما شروع به سوال و جواب می کنید و او هم به خاطر اینکه شما دائم سوال نکنید یا اینکه فکر می کند دارید کنجکاوی می کنید و می خواهد از زیر این مسئله شانه خالی کند با سوال شما شروع به داد زدن و اخم و تم که حوصله ندارم و…  حالا اگر شما او وارد خونه می شوید و از او استقبال و همنوازی می کنید و از سوال و جواب خبری هم نیست . مبینید بعد از مدت زمانی همسر شما خودش که وارد خونه می شود شروع به صحبت خواهد کرد و از مسائل برایتان بیان می کند و حتی در جایی شاید نظر هم بخواهد . واین رفتار چون به خواسته ی خودش ایجاد شده در مقابل دیگر آن احساس مورد سوال شدن وجود ندارد و داد و فریاد هم خبری نیست و اگر هر از گاهی به وجود بیاید به اصل رابطه شما آسیب نمی رساند.

      پس آنچه مهم است بر اساس تحلیل رفتار متقابل هر آنچه ما انجام می دهیم یا احساس است یا رفتار و یا هردو . و آنچه منبع آن است که به وجود می آورد . یا یک فکر یا یک خاطره  یا عوامل بیرونی یا عوامل درونی و آنچه باعث شکل آن می شود نیاز است اگر نیاز برآورده شود می خندم بوس می کنم . دعوت می کنم و… اما اگر نیاز بر آورده نشود . داد میزن / فحش می دهم / پرت می کنم / قهر می کنم / بهانه می گیرم و…

      و نکته پایانی اینکه سازش و طلاق هر دو کلمات آسیب زا و بسیار در مقابل خطر ناک که باید بعد از انجام همه ی مراحل به آن فکر و اندیشه کنیم. پایدار و سربلند باشید.

  • همسرم خیلی دهن بین و دم دمی مزاج است
    • پرسش:

      یک زن31 ساله هستم وکارشناس حقوق ودارای 2 فرزندپسر 14و 5 ساله هستم همسرم بسیار دهن بین و دم دمی مزاج است و هر وقت شهرستان ونزد خانواده اش که اصلا بامن خوب نیستند میرود تقریبا هر دوهفته و نیز اکثر تعطیلات رسمی و اعیاد من و بچه هایم تنهاییم و او آنجاست و بسیار تحت تاثیر آنهاست و کاملا مرد سالار  است نسبت به بچه ها کوچکترین مسوولیتی را قبول نمیکند و واصلا با انها ارتباط بر قرار نمی کند و ضمنا دست بزن دارد و نیز محبت وتوجهی به خصوص در جمع به من نشان نمی دهد من خیلی احساس تنهایی میکنم طوری که آرزوی مرگ دارم . خیلی با او صحبت میکنم و هر کاری که اورا جلب کند انجام میدهم و خانه وفرزندانم و خودم را آراسته نگه میدارم ولی او بی محبت و بی مسوولیت هست و چشم چران  کمکم کنید

       

      پاسخ:

      دوست عزیز به علت اینکه کلی توضیح دادید و نوع برخورد و روابط شما با همسرتان بیشتر از این گفته نشده بنده هم صحت را بر روی گفته های شما گذاشته و کلی میگویم:
      اگر همسر شما از لحاظ عاطفی به خانواده‌اش وابسته است و باعث شده که شما احساس کنید نیازهای روحی و عاطفی شما تامین نمی‌شود حق دارید که از این وضعیت ناراحت باشید.
      وابستگی عاطفی زمانی نامطلوب و خطرناک می‌شود که روی عملکرد افراد تأثیر منفی بگذارد و استقلال، اظهارنظر و خلاقیت را از آن‌ها بگیرد.
      اگر همسر شما از لحاظ عاطفی به خانواده‌اش وابسته است و باعث شده که شما احساس کنید نیازهای روحی و عاطفی شما تامین نمی‌شود حق دارید که از این وضعیت ناراحت باشید.
      _ در ابتدا برای اینکه این مشکل را حل کنید به جای جبهه گیری سعی کنید به این نیاز همسرتان احترام بگذارید.
      _ سعی کنید رابطه عاطفی خود را با همسرتان بیشتر کنید و احساس صمیمیت بیشتری بین خودتان به وجود بیاورید.
      _ هنگامی که همسرتان به طور مستقل درباره موضوعی اظهار نظر می‌کند حتما وی را تحسین و تشویق کنید. اعتماد به نفس او را بالا ببرید.
      _ هیچ وقت به همسرتان پیشنهاد قطع ارتباط با خانواده‌اش را ندهید فراموش نکنید که این موضوع باعث موضع گیری و لجاجت بیشتر وی خواهد شد.
      _ همچنین تجربه وارد شدن در گروه‌های دوستی نیز یکی دیگر از مهارت‌هایی است که به مستقل شدن همسرتان کمک می‌کند.

       

      منبع

  • طرز نگاه همسرم به زنان در خیابان آزارم می‌دهد…
    • پرسش:
      خانمی 30ساله هستم، فوق دیپلم الکترونیک، 4سال هست ازدواج کردم و دختری 19ماهه دارم، شوهرم را دوست دارم و زندگی خوبی دارم اما مشکلاتی که در زندگی مشترک پیش می آید بسیار من را نگران میکند و گاهی در حل آنها ناتوان و مضطرب میشوم، مثلا وقتی با شوهرم بیرون میرویم از طرز نگاهش به خانمها مخصوصا کسانی که پوشش یا ظاهر خاص دارند ناراحت میشوم گاهی حتی تذکر داده ام و گاهی نادیده گرفته ام که در این مواقع دچار سردرد و طپش قلب میشوم.
      پاسخ:
      ببينيد كجا هستيد

      تشخيص اينكه همسرتان با نگاهش از چارچوب‌هاي زندگي مشترك‌تان خارج مي‌شود آسان نيست. شما نمي‌توانيد به مردي به‌راحتي چنين برچسبي بزنيد. فراموش نكنيد كه براي تشخيص درستي يا نادرستي يك رفتار، حتما بايد به مسائل فرهنگي و مذهبي جامعه توجه كنيد. اين مسائل فرهنگي مي‌تواند حتي از شهري به شهر ديگر هم متفاوت باشد. به همين دليل، بدون درنظر گرفتن اين فرهنگ نبايد حكمي را صادر كنيد. ممكن است در فرهنگ فرد مقابل‌تان، رفتاري كه از نظر شما ناپسند است، كاملا طبيعي و شايسته تلقي شود؛ پس اگر با فردي كه فرهنگ و تربيتي متفاوت از شما دارد ازدواج كرده‌ايد، نمي‌توانيد انتظار داشته باشيد كه او همان‌طور كه از كودكي به شما القا شده ‌است رفتار كند. شايد بد نباشد گاهي هم دنيا را از دريچه باور‌هاي او ببينيد و بعد در مورد رفتار‌هايش قضاوت كنيد.

      سنگ‌هاي‌تان را وا بكنيد

      اگر مي‌خواهيد زندگي مشترك موفقي داشته باشيد، قبل از ازدواج نظرات خود را در مورد محدوده روابط زن و مرد (از جمله نگاه، صحبت كردن و…) با همسر آينده‌تان در ميان بگذاريد تا به نگاه مشتركي دست يابيد. درصورتي كه شما محدوده‌هايي كه مورد نظرتان

      اين نگاه، همان نگاه است؟

      اگر مي‌خواهيد همسرتان را به‌دليل نگاهش متهم كنيد، بايد بتوانيد رفتاري را متفاوت از رفتار‌هاي هميشگي‌اش ببينيد و بعد مهر چشم‌ناپاكي را رويش بچسبانيد. بعضي از افراد همين كه همسرشان چشم در چشم فرد نامحرمي بيندازد يا با او گفت‌وگو كند، او را متهم مي‌كنند ولي آيا واقعا اينگونه است؟ آيا در پشت اين نگاه سوء لذت وجود دارد؟ يا اين فقط يك تصور است و هيچ راهي براي اثبات اينكه اين نگاه ناشايست است وجود ندارد؟ اگر شما با هر رفتار همسرتان برانگيخته مي‌شويد، بهتر است قبل از قضاوت در مورد او، خودتان را زير ذره‌بين قرار دهيد. اگر نتوانيد ذهن‌تان را مديريت كند، با گذشت زمان دامنه اين سوء‌ظن‌ها بيشتر مي‌شود و هر حركتي از طرف مقابل زير ذره‌بين قرار مي‌گيرد.

      فكر‌تان را الك كنيد
      بعضي از افراد چون خودشان به‌صورت خودآگاه يا ناخودآگاه به اين رفتار تمايل دارند، آن را به ديگران نسبت مي‌دهند. درواقع آنها گاهي با يادآوري گذشته‌اي كه داشته‌اند و گاهي به‌دليل تصوراتي كه هنوز در زندگي‌شان جريان دارد، همسرشان را متهم به رفتاري مي‌كنند كه يا انجامش نداده يا مقصود نادرستي از انجام دادنش نداشته است. سعي كنيد حساب گذشته را از امروز‌تان جدا كنيد و نه براي آنچه پشت سر گذاشته‌ايد كسي را متهم كنيد و نه به‌‌دليل گذشته او، روي رفتار‌هاي امروزش حساسيت به خرج دهيد.

      منتظر آينده باشيد
      يك رفتار زماني قابل بررسي و مجازات است كه تكرار شود. اگر تنها يك‌بار احساس كرديد كه همسرتان با نگاهي كه از نظر شما ناپسند است به فرد ديگري چشم دوخته، در موردش قضاوت نكنيد. اما ممكن است اين توصيه شما را به دام ديگري بيندازد، پس مراقب باشيد! افرادي كه براي نخستين بار با چنين رفتاري از سوي همسرشان روبه‌رو مي‌شوند، ابتدا دچار ترديد مي‌شوند و براي اينكه ترديد‌شان به يقين تبديل شود، هر نگاه و رفتار همسرشان را زير ذره‌بين قرار مي‌دهند و نسبت به او حساس مي‌شوند. بايد بدانيد اين حساسيت‌ها به رفع مشكل كمك نخواهد كرد بلكه باعث اضطراب بيشتر و گاهي بيماري وسواس و بدبيني مي‌شود. اين رفتار‌ها نه‌تنها به‌خود شما آسيب مي‌زند بلكه طرف مقابل‌تان را هم دچار تنش مي‌كند و ممكن است كه در آينده اين تنش به تكرار رفتار ناشايست تبديل شود.

      آسمان و ريسمان نبافيد
      اگر واقعا يقين پيدا كرديد كه همسرتان به شكلي متفاوت به زنان ديگر نگاه مي‌كند، زياده روي نكنيد و اين رفتار او را به ديگر جنبه‌هاي زندگي‌تان تعميم ندهيد، مثلا هرگز نگوييد او به زنان ديگر نگاه مي‌كند، پس مرا دوست ندارد يا اينكه او به ديگران نگاه مي‌كند، پس حتما رفتار‌هاي نادرست ديگري را هم انجام مي‌دهد كه من از آنها بي‌خبرم. درصورت مشاهده چنين رفتاري، سعي كنيد بيشتر از قبل مديريت زندگي‌تان را به دست بگيريد و نگذاريد اين رفتار همسرتان ديگر حوزه‌هاي زندگي‌تان را هم به‌خود درگير كند.

      قانون‌هاي تازه وضع كنيد
      اگر مي‌خواهيد همسرتان با شما همراه شود و بيشتر براي دوام زندگي مشترك‌تان تلاش كند، انتظارات‌تان را در محدوده شرع و عرف با او در ميان بگذاريد و اگر بعد از آن رفتارش را انكار كرد، ابتدا اين انكار را بپذيريد. حالا شما هم با او هم‌كلام شده‌ايد، وقت آن است كه مجددا با كمك او چارچوب جديدي را براي حدود روابطتان تعيين كنيد و در مورد‌شان با او به توافق برسيد. از او بخواهيد در آينده به اين تفاهمنامه پايبند باشد تا اگر اين اصول مشترك را بار ديگر ناديده گرفت، بتوانيد برخورد جدي‌تري را درنظر بگيريد.

      عمليات انتحاري ممنوع!
      احتمالا بعد از اينكه احساس كرديد همسرتان به شكلي متفاوت به زنان ديگر  نگاه مي‌كند، دچار خشم زيادي خواهيد شد يا احساس ناتواني خواهيد كرد. اما قبل از نشان دادن هر واكنشي، بايد به‌خود فرصت دهيد تا اين خشم را مديريت كنيد و تا قبل از آنكه عنان ذهنتان را در دست بگيريد، نبايد واكنشي نسبت به رفتار او نشان دهيد. بعد از فروكش كردن هيجان و خشم‌تان، بار ديگر آن رفتار را بازبيني كنيد؛اگر بعد از اين بررسي دوباره به اين نتيجه رسيديد كه رفتار همسرتان صحيح نبوده است، آن را صريحا با او درميان بگذاريد و نگراني‌هايتان را به همسرتان بگوييد.

      با متخصص‌ها درددل كنيد
      اگر ترديد داريد و نمي‌دانيد كه قضاوت‌تان در مورد همسرتان درست است يا نه، قبل از آنكه او يا خودتان را متهم كنيد، با يك متخصص مشورت كنيد. شما مي‌توانيد با كمك چنين فردي بدانيد آيا مشكل از توهمات شما ناشي مي‌شود يا اينكه همسرتان با رفتار‌هايش درحال ضربه زدن به زندگي مشترك‌تان است. شايد رفتار او از مشكلات ديگري ناشي شده باشد و تنها با كمك يك متخصص بتوانيد آن را ريشه يابي و اصلاح كنيد.

      سفره دلتان را باز نكنيد
      درست است كه شما نگرانيد و رفتار همسرتان هم آزار‌تان داده‌است اما هيچ وقت با افراد غيرمتخصص (مثلا اعضاي خانواده و يا دوستان) راجع به اين موضوع صحبت نكنيد چون باعث تخريب شخصيت همسرتان در مقابل آنها مي‌شود. حتي اگر همسرتان مرتكب چنين رفتاري شده باشد، ممكن است در آينده رفتار خود را اصلاح كرده و به قانون‌هاي مشترك‌تان پايبند شود. اما يادتان نرود نظر منفي ديگران در مورد او، حتي بعد از اين تغييرات هم عوض نخواهد شد و حتي اگر به همسري ايده‌آل برايتان تبديل شود هم، ديگران تنها او را به‌عنوان فردي كه نگاه ناپاك دارد مي‌بينند.

      بچه‌بازي ممنوع!
      هيچ وقت براي انتقام دست به عمل متقابل نزنيد يا خشم خود را به‌صورت يك رفتار منفعلانه (مثلا قهر كردن بدون اينكه دليلش را به همسرتان بگوييد) بيان نكنيد. احتمالا اين رفتار‌هاي كينه‌جويانه خشم فرد مقابل را برخواهد انگيخت و موجب رفتار نابخردانه ديگري خواهد شد.   اگر بخواهيد براي درس دادن به همسرتان، او را به اين شيوه‌ها مجازات كنيد، در نهايت زندگي‌تان درگير يك سيكل معيوب عمل و عكس‌العمل خواهد شد كه هيچگاه پايان نمي‌يابد و تنها به شما و زندگي‌تان آسيب مي‌زند.

  • احساس می‌کنم شوهرم چشم‌چران است
    • پرسش:

      به شوهرم درباره چشم چران بودنش شک دارم چه کنم؟

      پاسخ:

      خانم‌ها از نگاه کردن همسرشان به زنان دیگر دلخور می‌شوند و این کاملا طبیعی است، اما به شرطی که این نگاه کردن جنبه عادی نداشته باشد و به اصطلاح «نگاه جنسی» باشد. شما در اولین قدم باید مطمئن شوید حساسیت‌تان بیش از حد نیست. گاهی خانم‌ها آنقدر نسبت به همسرشان احساس تملک دارند که حتی به توجه او نسبت به محارم هم حساس می‌شوند.

      در بررسی رفتار همسرتان، اعتقادات دینی او و همچنین تربیت خانوادگی‌اش را هم مد نظر داشته باشید. اگر او به مسائل دینی خیلی پایبند نباشد یا در خانواده‌ای بزرگ شده باشد که روابط زن و مرد راحت است، می‌تواند این رفتار او یک عادت معمولی هرچند اشتباه باشد.

      وقتی همسرتان خطای رفتاری دیگری ندارد و فقط نگاه‌های او به زنان، تهدیدی برای زندگی‌تان محسوب می‌شود، می‌توانید این موضوع را با او در میان بگذارید. البته مثل همیشه توصیه من به شما این است که شخصیت همسرتان و عزت نفس او را نشانه نگیرید و سعی کنید رفتار او را مورد نقد قرار دهید. بهتر است به جای آن‌که به او بگویید این رفتار تو مرا آزار می‌دهد، بگویید احساسم وقتی تو به زنی خیره می‌شوی، آزارم می‌دهد.

      اگر اطلاع همسرتان از نگرانی شما لازم است، رسیدگی‌تان به ظاهر و توجه به علایق همسرتان، لازم است. اگر می‌خواهید جذابیت‌های کوچه و خیابان برای شریک زندگی‌تان کمرنگ شود، به بهترین شکل ممکن در مقابل او ظاهر شوید. زیبایی‌هایتان را برای روز مبادا نگه ندارید. سعی کنید همسرتان با نگاه به شما تحسین‌تان کند. برای این کار لازم نیست خرج زیادی بتراشید، همین که به اندازه دیگران برای همسرتان ارزش قائل شوید و برایتان مهم باشد در مقابل او چگونه به نظر می‌رسید، کفایت می‌کند.

       

      منبع

  • همسرم با دقت خاصی به همه زن‌ها نگاه می‌کنه
    • پرسش:
      به تازگی عقد کردم من همسري دارم كه به همه زنها با دقت خاصي نگاه مي كنه همه تيپشون رو ورانداز ميكنه. من حس بدي بهم دست ميده . . شايد حساسيت از منه اما خيلي با دقت نگاه ميكنه. من چيكار بايد بكنم؟

      پاسخ:

      از اينكه تا اين حد در مورد سلامت ايماني همسر خود احساس مسئوليّت ميكنيد، جاي بسي خوشحالي است، اميدواريم در پرتو عنايات ائمه معصومين عليهمالسلام زندگي پرمعنويّتي در كنار شوهر گراميتان تجربه نماييد.
      اولين نكتهاي كه شايسته است شما را به رعايت آن آگاهي دهم آن است كه به دور از هرگونه حساسيّتي نسبت به همسرتان به وي مدّتي فرصت دهيد؛ زيرا مطلبي كه در مورد تأثير روابط جنسي همسران در چشمپاكي شوهران عنوان نموديد كاملاً صحيح است؛ ولي به نظر نميرسد يك ماه رابطه خاصّ زناشويي وي با شما از چنان ظرفيّتي برخوردار باشد كه بتوان انتظار داشت وي فوراً از عمل سابق خود دست كشيده و رفتارش را در زمينه مورد نظر تغيير دهد؛ زيرا همانگونه كه شكلگيري يك رفتار در افراد زمانبر است، حذف آن رفتار و يا تغيير آن نيز زمانبر است.
      نكته ديگري كه شايسته است بدان توجّه داشته باشيد آن است كه چشمچراني به حدّي در تحريك كردن و لذت بردن جنسي مؤثّر است كه حتّي برخي از كهنسالان و پيران زمينگير نيز – به اعتراف خود- از اين طريق تحريك شده و لذّت ميبرند؛ بنابراين جا دارد با واقعبيني، اعتماد و دوري از حساسيتهاي افراطي زنانه روي جملات، گفتهها و نگاههاي همسرتان تفكر نماييد تا دليلش براي نگاه به زنان ديگر را دريافته و زمينههاي اين امور را با ايجاد تغييراتي در رفتار زناشوئيتان از بين ببريد. در اين راستا سعي نماييد:
      1. همواره علاقه‌تان را به همسرتان ابراز كنيد. به او بگوييد كه دوستش داريد و از اين كه با او ازدواج كرده‌ايد، خوشحاليد.
      2. نسبت به وي حسّاس و بدبين نباشيد؛ زيرا اين موضوع الف) به تيره و تار شدن افق زندگي براي خود شما منجر ميگردد. ب) اعتمادتان را به وي كاهش ميدهد. ج) محبت شما را نسبت به وي و بالعكس كاهش ميدهد. و د) از شادي و نشاط شما در زندگي ميكاهد.
      3. در خلوتهاي زناشويي با يكديگر، از لباسهاي سبكتر و رنگارنگتر استفاده كنيد.
      4. از عطر و آرايشي كه همسرتان ميپسندد، بيش از پيش استفاده نماييد.
      5. به نظافت و بهداشت بدن خود توجّه كافي داشته باشيد.
      6. به ويژه در اين مرحله به طور مستقيم از وي گلايه نكنيد؛ زيرا وقتي بخواهيد با صراحت از اشتباه و يا گناه فردي نام برده و انتقاد نماييد، تجربه نشان داده كه اين طيف از افراد در برخي از موارد به توجيه عمل ناصحيح خود روي آورده و گاه متأسّفانه گستاختر ميشوند.
      7. سعي نماييد نسبت به عدم وجود زمينههاي تحريكي نظير ماهواره، فيلم و يا عكس در محيط زندگي وي كه احتمال دارد وي از سوي آنها نسبت به نگاههاي حرام تحريك بيشتري يابد، اطمينان يابيد، تا جايي كه حتّي اين مسأله را نسبت به آلبوم و فيلم جشن عروسي خود كه احتمال ميدهيد زن يا زناني با پوشش نامناسب در آن وجود داشته باشد نيز رعايت نماييد.
      8. نسبت به تقويت بنيه مذهبي همسرتان غفلت نورزيد؛ زيرا ياد و عبادت خدا يكي ديگر از كنترلكنندههاي چشم است. شركت هفتگي در مراسمهاي مذهبي، حضور در اماكن مقدّسهاي همچون حرم امامان شريف و نوادگان آنان نيز از جمله مواردي است كه شايسته است همراه با همسر خود در آنها حضور داشته باشيد.

      به نظر ميرسد با حساسيّتهاي ويژهاي كه از شخص شما سراغ داريم شوهر متديّني -گرچه از همه جهات كامل نيست-، براي همسري برگزيده باشيد؛ بنابراين اگر از انتخاب خود مطمئن هستيد، شكّي نداشته باشيد كه در صورت رعايت موارد فوق قادر خواهيد بود تغيير مورد انتظار را در رفتار وي به وجود آوريد؛ زيرا يكي از كنترل كننده‌هاي چشم، ازدواج كردن است. چنانكه پيامبر گرامي اسلام صلّي الله عليه و آله ميفرمايند: ازدواج ديده و دامن را بهتر حفظ ميكند.كافي است در كنار عمل به وظايف خاص زناشويي، فرصت تغيير را به همسرتان هديه نماييد.

      منبع

  • توجه همسرم به خانم‌های دیگر مرا آزار می‌دهد
    • پرسش:

      یک سال هست که با همسرم عقد کردیم و دو ماه پیش زندگی مشترک را شروع نمودیم.

      همسرم فردی بسیار مذهبی و متدین است و محاسن اخلاقی فوق‌العاده‌ای دارد اما مسئله‌ای که من را بسیار ناراحت کرده، توجه او به خانم‌های دیگر است. هنگامی که در خیابان راه می‌رویم مدام به افراد نگاه می‌کند. حتی وقتی باهم در حال حرف زدن هستیم نگاه او به دیگران و به خصوص خانم هاست؛ با وجود اینکه رابطه گرمی داریم و من نیز چهره زیبایی دارم. با این وجود مانع حواس پرتی او و نفهمیدن حرف‌های من نمی‌شود.

      به طور مثال هیچ‌گاه در رستوران مانند اغلب آقایان با هیجان به چهره من نگاه نمی‌کند و مانند یک زوج قهر می‌نشینیم و او اطراف را بررسی می‌کند. حتی وقتی باهم حرف می‌زنیم و من تمام سعیم را برای پیش آوردن مباحث جذاب و خنده دار می‌کنم باز هم توجهی به من نمی‌کند.

      بار اول که این موضوع را فهمیدم چند شبانه روز گریه کردم و با عصبانیت موضوع را به او گفتم. او فقط عصبانی شد و به من گفت که اشتباه می‌کنم و نگاه‌های او کاملا بی منظور است و به همه جا می‌نگرد؛ نه فقط خانم ها. چندبار سر این موضوع دعوا کردیم؛ کمی بهتر شد و من سعی کردم دیگر به او خرده نگیرم و بفهمانم که چقدر اعتمادم به او زیاد است. اما هنوز هم نگاه‌های خیره اش در خیابان مرا به شدت آزار می‌دهد. همیشه اشک‌های پنهانی می‌ریزم.

      تنها نکاتی که مرا کمی آرام می‌کند این است که هیچ‌گاه به خواست او به خیابان و مکان‌های شلوغ نرفتیم و تمایلی به این کار ندارد و اینکه ذاتا روحیه بشدت کنجکاوی دارد. اما من هرچقدر سعی می‌کنم، نمی‌توانم با این موضوع کنار بیایم و با وجود همه تلاش او برای زندگی مشترکمان، احساس می‌کنم هیچ علاقه ای به من ندارد.

      خواهش می‌کنم مرا راهنمایی بفرمایید. باسپاس

      پاسخ:

      هر کس ممکن است در کنار خوبی‌هایی که دارد، صفات اخلاقی نامناسبی هم داشته باشد و کم پیدا می‌شوند افرادی که از هر جهت خوب باشند. یکی ممکن است چشم چران باشد، یکی اهل دروغ، یکی غیبت می‌کند، یکی نان حرام می‌خورد یا…

      لذا اولین نکته ای که شما باید به آن توجه داشته باشی این است که این اخلاق بد همسر شما، در کنار خوبی‌های او خیلی ناچیز است و نباید نگاه مثبت شما به ایشان تغییر کند.

      از طرفی با توجه به اینکه می‌گویی خودش تمایلی به رفتن به مکان‌های شلوغ ندارد، می‌شود تا حدودی فهمید که آدم هرزه ای نیست و احتمالا نگاه به اطراف و خانم‌ها برای او یک جور عادت شده؛ چون از خصوصیات نگاه به نامحرم این است که بعد از مدتی برای فرد عادت  می‌شود و دیگر نمی‌تواند ترکش کند و از حالت خودآگاه به ناخودآگاه تبدیل می‌شود. لذا این مسئله ربطی به علاقش به شما ندارد و نمی‌شود گفت چون به زن‌های دیگر نگاه می‌کند یعنی اینکه شما برای او جذاب نیستی. بله؛ اگر این اخلاق ادامه پیدا کند، ممکن است در آینده، شما را با بقیه مقایسه کند و اگر شما را از لحاظ زیبایی ضعیف‌تر ببیند، شاید مقداری نسبت به شما سرد شود.

      با این حال شما دو کار می‌توانی انجام بدهی: اول اینکه همسرت را همینطوری که هست بپذیری و قبول کنی که چنین اخلاقی دارد؛ منتها برای خنثی کردن اثرات منفی آن روی زندگیتان، باید تلاش بیشتری بکنی. برای این کار نباید این مسئله را به هیچ وجه داخل در رفتار زناشوییتان بکنی و دائما به خاطر این موضوع بحث و جدال راه بندازی و…؛ چون این کار باعث می‌شود همسر شما از شما دور شود و زمینه‌های رفتن به سمت دیگران برای او فراهم شود. بلکه برعکس؛ شما باید خیلی بیشتر از قبل به خودت برسی تا هر چه همسرت بخواهد تو را با بقیه زنها مقایسه کند باز هم به این نتیجه برسد که همسر من از همه زیباتر است. از لحاظ جنسی هم باید آنقدر تحویلش بگیری که حتی فکر رابطه با فرد دیگر به ذهن او خطور نکند.

      کار دیگری که می‌توانی انجام بدهی این است که سعی کنی به مرور همسرت را متوجه اشتباهش بکنی؛ آن هم نه به طور مستقیم. مثلا شما می‌توانی در مورد چشم چرانی و عواقب او کتابی تهیه کنی و آن را در معرض دیدش قرار بدهی تا بخواند. یا می‌توانی روایاتی را از کتب دینی استخراج کنی که به مذمت چشم چرانی پرداخته‌اند؛ مثلا:

      پيامبر اكرم (صلى‌لله‌عليه‌وآله‌وسلم) می‌فرمايد:
      كسى كه چشمانش را از نگاه به نامحرم پر سازد، خداوند روز قيامت چشمان وى را از ميخ‏‌هاى آتشين پر می‌كند و پر از آتش می‌سازد، تا بين مردم حكم كند. سپس امر می‌شود كه به سوى آتش درآيد.

      یا در جای دیگر می‌فرمایند:
      كسى كه چشمانش را از حرام پركند، خداى – عزوجل – روز قيامت چشمانش را از آتش پر مى‏كند، مگر اين كه (آن شخص) توبه كرده و بازگردد.

      حضرت على (عليه‌السلام) می‌فرمايد:
      نگاه شهوت‏‌انگيز، تيرى از تيرهاى مسموم شيطان است. هركس او را فقط به خاطر خدا – و نه جز آن مثل ترس از آبروريزى – ترك كند، خداوند تبارك و تعالى به دنبال اين چشم پوشى، ايمانى به او می‌بخشد كه طعمش را در دلش احساس می‌كند.

      تهیه نوار‌های سخنرانی در این باب یا مقالات اینترنی و… هم می‌تواند در نهی از منکر شما نسبت به همسرت کمک کند.

      اما در مورد اینکه می‌گویید احساس می‌کنید هیچ علاقه ای به شما ندارد باید بگویم دو علت می‌تواند داشته باشد:

      یکی اینکه ایشان با اینکه به شما علاقه دارد، اما چگونگی ابراز علاقه به شما را بلد نیست و فکر می‌کند همین که برای شما و بهتر کردن زندگی تلاش می‌کند، دارد علاقه اش را به شما نشان می‌دهد و از طرفی شما هم از این طریق متوجه علاقه ایشان به خودت نمی‌شوی و فکر می‌کنی چون آن طور که خود شما می‌خواهی به شما توجه نمی‌کند و پای صحبت های شما نمی‌نشیند و …، پس به شما علاقه ندارد. در این صورت می‌بینید که چیزی جز سوء تفاهم نیست.

      اما برای اینکه ایشان بفهمد که شما به چه چیزهایی علاقه داری و از چه چیزهایی لذت می‌بری، می‌توانی با او در این باره صحبت کنی؛ مثلا می‌توانی در قالب یک نامه آنطور که دوست داری همسرت با تو برخورد کند را بنویسی و به او بدهی. البته در ابتدای نامه حتما باید کارهایی که برایت انجام می‌دهد را یادآوری کنی و بگویی که من می‌دانم همه این کارها را برای من انجام می‌دهی و مرا خیلی دوست داری، ولی این را هم دوست دارم که وقتی مثلا با تو صحبت می‌کنم تمام توجهت به من باشد و…

      خواندن کتاب‌هایی که به تفاوت زن و مرد می‌پردازد نیز هم به شما و هم به همسرتان کمک می‌کند که بهتر همدیگر را بشناسید؛ مانند کتاب مردان مریخی و زنان ونوسی.

      علت دوم این احساس شما، ممکن است به خاطر این باشد که رابطه عاطفی بین شما دچار اختلالاتی شده و واقعا همسر شما کمبودی را احساس می‌کند و در نتیجه باعث شده نسبت به شما مقداری سرد شده باشد. در این صورت باید علت این مسئله را پیدا کنی. غالبا این موضوع به رابطه بر می‌گردد. لذا اگر می‌خواهی علاقه ایشان به شما تشدید شود، جدای از اینکه باید به دوست داشتنی های او احترام بگذاری و در حد توان به آن عمل کنی، از لحاظ جنسی باید ایشان را خیلی بیشتر تحویل بگیری و سعی کنی از این ابزار به نحو احسن برای جلب عشق و علاقه ایشان به خودت استفاده کنی.

       

      منبع

InstagramTelegrammaghalat