مهریه سنگین

  • خانواده همسرم با دادن حق طلاق به من مخالفند
    • پرسش:
      مدت یک سال با نامزدم دوست بوده ایم و هردو تحصیل کرده هستیم.دو هفته ی دیگر قرار است که عقد کنیم. خانواده ی ایشان به شدت با دادن حق طلاق و حقوقی از این دست مخالفت کردند. با توجه به اینکه شناخت نسبتا کاملی از شخصیت نامزدم دارم و تا به حال رفتار غیر موجهی از ایشان ندیده ام نمی دانم چه مقدار مهریه باید در نظر بکیرم. از طرفی نگران این هستم که هم حق طلاق را نگرفته ام، مهریه را هم کم تعیین کنیم و بی پشتوانه بمانم.
       

      پاسخ:

      شما  به دنبال تضمين و اطمينان طلبي هستيد و اين آينده نگري شما قابل درك است . چه ضمانتي از اين بهتر كه در انتخاب همسرتان مطمئن تر عمل كنيد. آيا در مشاوره قبل از ازدواج شركت كرده ايد؟ اين مي تواند به هر دوي شما كمك كند.

      در مورد مهريه بايد بگويم كه ميزان آن را عرف جامعه و خانواده ها تعيين مي كنند. بايد ببينيم اين عرف در خانواده هاي بستگان نزديك شما و ايشان چقدر است و در نهايت يك توافق صورت گيرد. نكته اي كه هست اينكه ميزان مهريه بالا لزوما تضمين كننده يك زندگي نيست. هر كس بخواهد كاري را انجام دهد راهش را مي يابد و هر كس نخواهد، بهانه اش را. امروزه ما مي بينيم و مي شنويم راههاي زيادي  را كه براي فرار از پرداخت مهريه وجود دارد.

      باز هم شركت در جلسه مشاوره قبل از ازدواج  پيشنهاد مي شود. و در صورت تمايل مي توانيد آن را دريافت كنيد.

      منبع
  • پدرم برایم مهریه سنگین در نظر گرفته است
    • پرسش:
      پدرم مرا مجبور ميكند كه مهريه زياد در ازدواج قبول كنم چه کنم؟
      .
      پاسخ:
      همانطور كه مى دانيد مهريه و صداق يكى از اجزاى شكل گيرى ازدواج در شريعت اسلامى به شمار مى رود . قبل از ظهور مكتب نجات بخش اسلام ، مهريه بيشتر قيمت يا بهايى بود كه جهت خريدارى زن از اولياى وى پرداخت مى گرديد ، يا عوضى بود كه مرد در برابر انتقال زن از خانه پدرى به خانه همسرى ميپرداخت ، به همين خاطر ، از احكام تأسيسى در اسلام محسوب نمى شود ، اما وضع خاص آن در اسلام ، بر تمامى عقايد جاهلى رنگ بطلان كشيد و مهريه ، موقعيت خاصى يافت . نيز شكل جديدى به خود گرفت ، و جنبه معنوى پيدا كرد . تحفه اى آسمانى شد از جانب مرد ( طالب همسر ) در نهايت صداقت و صفاى باطن و هديه اى شد از سوى مرد براى شريك و همسر آينده .
      علت اصلى تشريع مهريه ، مسايل اقتصادى نمى باشد . قرآن كريم از مهر به « صَداق » تعبير نموده كه زوج بايد آن را به صورت نحله و عطيه به زوجه بپردازد : « و آتوا النساء صدقاتهنّ نحله » ، [ [ 1 واژه صداق از ريشه « صِدق » مى باشد . زيرا نشان حقيقى بودن علاقه و عشق زوج به زوجه است و صدق ادعاى وى را ثابت مى نمايد . واژه نحله نيز به معناى عطيه و اعطاى تبرّعى است ، در اين تعبير مهر جنبه تقديمى و هديه دارد و قيمت زن نيست و مرد با دادن آن به زن ، بر وى سلطه پيدا نمى كند . بنابراين مهر يك هديه غير معوَّض است از نظر اسلام لزومى ندارد مهريه جنبه مالى داشته باشد . مهريه مى تواند تعليم يك سوره قرآن باشد .
      هم چنين توصيه شده است كه بعد از عقد زن مهريه اش را به شوهر ببخشد . از اين موارد معلوم مى شود ، جنبه مالى مهريه علت اصلى تشريع آن نمى باشد . اگرچه اين جنبه نيز داراى اهميت است .
      بنابراين به نظر مى رسد از ان جا كه والدين گرامى هميشه آرزوى خوشبختى فرزندانشان را دارند پس در فضايى كاملا آرام ومنطقى به بيان ديدگاه هاى خود مبنى بر اينكه هم با كم بودن مهريه مخالف بوده وهم با زياد بودن مهريه در ميان بگذاريد وبه ايشان بگوييد كه هيچگاه مقدار مهريه بالا و يا وضعيت اقتصادى مورد نظر بسيارى از دختران امروزى ، تأمين كننده خوشبختى و سعادت خانواده و زندگى مشترك نيست . پيامبر خدا صلى الله عليه وآله در نكوهش سنگينى مهريه مى فرمايند : بهترين زنان امّت من ، خوب روترين وكم مهريه ترين آنان هستند [ ميزان الحكمه ج 5 ، صفحه 90 واين نكته را ياد آور شويد كه مهم ترين عامل استحكام روابط زن و شوهر در طول زندگى مشترك ، محبت و علاقه آنان به يكديگر است . هر قدر آنان علاقه بيشترى به هم داشته باشند و اين علاقه را بيشتر ابراز كنند زندگى آنان از شيرينى و استحكام بيشترى برخوردار خواهد بود . زن و شوهر بايد نهايت صميميت و ابراز علاقه را نسبت به هم داشته باشند و سعى كنند علاقه به هم را به طور مداوم افزايش دهند .
      اميدواريم با گفتگو هاى منطقى خود با پدر واتخاذ تصميم هاى درست ، زندگى خوبى را براى خود رقم بزنيد .

       

InstagramTelegrammaghalat